Φραγκίσκος Γαΐτης

Τελείωσα το Λύκειο η Αθηνά Γ. Ζηρίδη το 1984. Το 1990 πήραπτυχίο Βιολογίας από το Εθνικό και Καποδιστριακό ΠανεπιστήμιοΑθηνών, ενώ το 1995 ανακηρύχθηκα Διδάκτωρ του ίδιουΠανεπιστημίου σε θέματα Εφαρμοσμένης Μικροβιολογίας.Από το 1997 εργάζομαι στην «Εταιρεία Έρευνας καιΤεχνολογικής Ανάπτυξης της Βιομηχανίας Τροφίμων» (ΕΤΑΤΑΕ, www.etat.gr) ως Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής καιΠροϊστάμενος Εργαστηριακών Υπηρεσιών.Είμαι παντρεμένος με τη Δρ Γεωργία Ουζουνίδου, Βιολόγο,Φυσιολόγο Φυτών, Ερευνήτρια του Εθνικού ΙδρύματοςΑγροτικής Έρευνας (ΕΘΙΑΓΕ) και έχω δύο κόρες, 8 και 6χρονών.Χαλάρωση, έκφραση, hobby όπως και να το ονομάσεις, ημουσική έπαιζε πάντα σημαντικό ρόλο σε όλη τη μέχρι σήμεραπορεία μου.

Η αρχή έγινε με μαθήματα κλασικής κιθάρας στοΕθνικό Ωδείο (για 5 χρόνια) από τα 10 μου χρόνια.Στην μικροβιολογία τροφίμων, που είναι και το γνωστικόμου αντικείμενο, χωρίζουμε τα μικρόβια σε επιθυμητά και σεανεπιθύμητα ή/και παθογόνα. Το πιο ευχάριστο μικρόβιο πουέχω κολλήσει, είναι αυτό της δημιουργικής έκφρασης μέσω τηςμουσικής και γι’ αυτό χρωστάω πολλά στο σχολείο μας.Ξεκινά από το δημοτικό ακόμη με τη συμμετοχή μου σε μια ομάδαμε φλογέρες, μελόντικες κλπ. υπό την παθιασμένη καθοδήγησημια δασκάλας μουσικής (ελπίζω να με συγχωρήσε,ι αλλά έχωξεχάσει το όνομά της, καθώς ου γαρ έρχεται μονον..), με τηνοποία μάλιστα συμμετείχαμε σε μια φιλανθρωπική εκδήλωσηπου πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Αυλαία στον Πειραιά.

Όμως, η «ασθένεια της μουσικής» έγινε μόνιμη, όταν ξεκίνησεο μουσικός διαγωνισμός ΑΜΙΛΛΑ, του οποίου εμπνευστήςκαι δημιουργός ήταν ο Καθηγητής μουσικής κος ΒαλεντίνοςΠατρικίδης. Αν και δεν συμμετείχα στην πρώτη χρονιά, έδωσα τοπαρών σε όλες τις επόμενες χρονιές με συνθέσεις, στίχους καιτραγούδι, μέχρι την αποφοίτησή μου, ενώ είχα και την ευκαιρίανα συγχρωτιστώ με σημαντικούς πλέον Έλληνες μουσικούς,αποφοίτους του σχολείου μας, όπως ο Μίλτος Λογιάδης, οΠρίαμος Μωράκης και ο Δημήτρης Οικονόμου.Στις τελευταίες τάξεις του Λυκείου και μετά την αποφοίτησή μου,συμμετείχα σε διάφορα συγκροτήματα όπου κάναμε συναυλίεςσε γήπεδα, ξενοδοχεία κλπ., ενώ κατά τη διάρκεια τουδιδακτορικού μου τραγουδούσα και έπαιζα σε ένα εστιατόριοπολυτελείας για το χαρτζιλίκι.Σαράντα τρία χρόνια μετά αποφάσισα πως ήρθε η ώρα ναηχογραφήσω το υλικό τόσων ετών και εμπιστεύτηκα τηνενορχήστρωση των τραγουδιών μου σε ένα εξαιρετικό μουσικόκαι πολύ καλό φίλο, το Θοδωρή Ντάρμα.

Η ηχογράφηση έγινεστο studio VOX του Δημήτρη Κοντόπουλου (επίσης απόφοιτοςΖηρίδη). Με ένα demo ανα χείρας και χωρίς κανένα άγχοςκαριέρας (αφού παραμένει μια ερασιτεχνική προσπάθεια)αναζήτησα μια εταιρία για να το εκδώσει.Με τα πολλά κατέληξα στο Μουσικό Ταχυδρομείο (εταιρίαδιανομής), οι οποίοι είδαν κάτι παραπάνω από μια ερασιτεχνικήπροσπάθεια και με συνέστησαν στη γνωστή Αμερικανίδατραγουδίστρια Julie Massino (γνωστή και από το Fame Story),η οποία μου έκανε την τιμή να τραγουδήσει ένα τραγούδι μου.Κάπως έτσι κυκλοφόρησε το CD single «Till the morning light»σε στίχους και μουσική δική μου και με τραγουδίστρια την JulieMassino.

Το CD πωλείται ήδη στα κεντρικά δισκοπωλεία (Metropolis,FNAC, Public) και αποτελεί προάγγελο του δικού μουολοκληρωμένου CD το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στιςαρχές του νέου έτους.Σας προσκαλώ να ονειρευτείτε μαζί μου, γιατί με τον ένα ή με τονάλλο τρόπο τα όνειρα πραγματοποιούνται, αρκεί να τα κυνηγάςμε επιμονή, υπομονή και συναίσθηση των ορίων σου.

INFO

Απόφοιτος : 84