Κωνσταντίνα (Τέτη) Παπαδήμα

Είμαι απόφοιτος του σχολείου μας το έτος 1988, πιστό «Ζηριδάκι» από το νήπιο μέχρι και την Γ’ Λυκείου. Κλείνοντας σε λίγες ημέρες το 43ο έτος της ζωής μου, αναπολώ τη σχολική μου ζωή με μεγάλη συγκίνηση και νοσταλγία. Μπορεί τα χρόνια να πέρασαν από τότε που έφυγα από το σχολείο, αλλά οι αναμνήσεις μου είναι έντονες και γλυκές, το πιο γλυκό κομμάτι της νεανικής μου ζωής. Θυμάμαι τη δασκάλα μου στη Β’ Δημοτικού, την κα Τσαλίκη, που με την υπομονή της και το χαμόγελό της κέρδισε την αγάπη μου για το σχολείο και τη μάθηση και διέλυε κάθε φόβο και ανησυχία μου.
Θυμάμαι όλους τους δασκάλους μου και όλους τους καθηγητές μου, που με δίδαξαν να αγαπάω τη γνώση, αλλά και να επιδιώκω το στόχο μου με επιμονή και υπομονή. Σπουδαίοι όλοι οι δάσκαλοι που είχα – η κα Πρόβου, ο κ. Δρούλιας, ο κ. Παπαδόπουλος, ο κ. Χριστόπουλος που ήταν ο διευθυντής μας στο δημοτικό, όλοι τους συνετέλεσαν στο να αγαπήσω το σχολείο, σπουδαίοι επίσης όλοι οι καθηγητές μας ο καθένας με τον τρόπο του και τον τομέα του, ο καθένας ξεχωριστός σε αυτό που δίδασκε.
Δεν μπορώ να ξεχάσω την αγάπη και το πάθος γι΄ αυτό που έκανε ή μάλλον για αυτά που έκανε η κα Παπαβασιλείου, καθηγήτρια αγγλικών και ιστορίας (υπήρξε καθηγήτρια μου και στα αγγλικά και στην ιστορία στη γ’ Δέσμη), ταλαντούχος άνθρωπος με απίστευτες γνώσεις και ενθουσιασμό. Δεν μπορώ να ξεχάσω επίσης τον κ. Κόκλα, θεολόγο νέας κοπής, πάντα ευχάριστος, αισιόδοξος και μεταδοτικός, στήριγμα του σχολείου μας, ο κ. Παρίσης, απίστευτου επιπέδου φιλόλογος, η κα Κατρανίδου, πάντα γλυκιά και υποστηρικτική, η κα Κιλάκου, φιλόλογος που σε έκανε αυτομάτως να αγαπάς τη φιλοσοφική, ο κ. Μαδαμόπουλος, σπάνιος γνώστης της ελληνικής γλώσσας, αυθεντικός στο είδος του, η κα Παπαδημητρίου, καθηγήτρια φιλόλογος υψηλού επιπέδου και απαιτήσεων, ο κ. Κολλινιάτης, φιλόσοφος μαθηματικός, αντιλαμβανόσουν τα μαθηματικά ήθελες δεν ήθελες, ο κ. Νικολαϊδης, φυσικός επί του πρακτικού και επί της ουσίας, ο κ. Μελετής, καθηγητής βιολογίας – πρότυπο για τους μαθητές της β’ δέσμης, ο κ. Μωραίτης, καθηγητής χημικός, με αγάπη και προσήλωση για τον τομέα του, ο κ. Λιουδάκης, αισιόδοξος, χαρούμενος και πάντα απίστευτα μεταδοτικός, καθηγητής μαθηματικός, οι κ.κ. Πασσιαρδής και Μιχαηλίδης, εξαίρετοι φιλόλογοι, ο κ. Μαυρόπουλος καθηγητής χημικός, η elit της χημείας, ο κ. Μαυρόπουλος καθηγητής θεολογίας, η θρησκεία υπό το πρίσμα της αγάπης, η κα Μαρκάκη, που σου άνοιγε πάντα και μόνο νέους ορίζοντες, ο κ. Ρώμπαπας, διευθυντής του αγγλικού τμήματος, εξαιρετικός, η κα Μουγιάκου, καθηγήτρια Αγγλικών με άποψη και ουσία, και πόσοι άλλοι ακόμη, τόσο στους πιο πάνω τομείς, όσο και στους υπόλοιπους τομείς (καθηγητές γυμναστικής και μουσικής), που ας με συγχωρήσουν που δεν τους αναφέρω ονομαστικά λόγω περιορισμού χώρου. Και φυσικά πάνω από όλους δεν ξεχνώ τον κ. Ματιάτο, ο Λυκειάρχης μας, καθηγητής θεολογίας, επιβλητική φιγούρα του σχολείου, και βέβαια την Κατερίνα Ζηρίδη πάντα φιλόδοξη και δυναμική.
Αισθάνομαι τυχερή που όλοι τους πέρασαν από την εκπαιδευτική μου ζωή, τυχερή που οι γονείς μου με έστειλαν στα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη, και φυσικά αισθάνομαι τυχερή για τους φίλους που έκανα και συνεχίζω να κάνω και μέσα από το Σύλλογο Αποφοίτων.
Υπήρξα πάντα άριστη μαθήτρια, ιδιαίτερα κοινωνική με ενεργό δράση στα κοινά, διατελώντας μεταξύ άλλων και πρόεδρος του πενταμελούς. Ιδιαίτερη κλίση και αγάπη ανέπτυξα για τα κλασσικά μαθήματα, έδωσα εξετάσεις με στόχο τη Νομική Σχολή Αθηνών και τα κατάφερα. Σταθμός στη ζωή μου η Νομική Σχολή και πιο μετά η ενασχόληση με το δικηγορικό επάγγελμα. Έκανα μεταπτυχιακές σπουδές στο Δημόσιο Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εξειδίκευση στο Roskilde University της Δανίας με υποτροφία από το ΙΚΥ στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

Κλασσική ανάμνηση από το σχολείο μου η ημερήσια εκδρομή μας κάθε χρόνο στο κτήμα στο Μπογιάτι της οικογένειας Ζηρίδη, παιχνίδι μέχρι πλήρους σωματικής κόπωσης και μετά καταφύγιο στο πράσινο σακίδιο μου με τις λιχουδιές από την αγαπημένη μου μητέρα.

Από τη γλυκιά οικογένεια του Σχολείου μας, πέρασα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μετά στο χώρο της δικηγορίας. Δύσκολα τα πράγματα ειδικά, όταν δεν προέρχεσαι από δικηγορικό περιβάλλον. Είχα την τύχη να μαθητεύσω ως νεαρή δικηγόρος στο πλευρό του Καθηγητή Εμπορικού Δικαίου του Παν/μίου Αθηνών κ. Θεμιστοκλή Σκούρα, ο οποίος ασκούσε και ασκεί τη δικηγορία όπως νομίζω κανείς άλλος δεν ασκεί, λόγω των γνώσεων και του ήθους του. Διδάχτηκα την προσήλωση στο στόχο και τη γνώση ως το μόνο μέσο της επιτυχίας. Με τις αρχές του Δασκάλου μου πέρασα και παραμένω στη μάχιμη δικηγορία ως ανεξάρτητη δικηγόρος με δικό μου γραφείο, έχοντας πίστη και αφοσίωση σε αυτά που έμαθα. Αν και οι δυσκολίες πολλές, το μόνο σίγουρο είναι ότι με τη δικηγορία δεν βαριέσαι ποτέ. Πάντα μαθαίνεις. Ταυτόχρονα είναι ένα επάγγελμα για όσους ενδιαφέρονται να το ακολουθήσουν που έχει και θα έχει πάντα προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης και που μπορείς να δουλεύεις ανεξάρτητος. Σε όλη την πορεία μου ως μαθήτρια, σπουδάστρια και αργότερα δικηγόρος και μητέρα, είχα ως στήριγμα όλα αυτά που αποκόμισα από το σχολείο, όλες τις αρχές και τη γνώση που πήρα από αυτό.

Από το γάμο μου με το Θεοδόση Αλεξόπουλο, έχουμε αποκτήσει δύο παιδιά, δίδυμα, τον Γιώργο και την Αριάδνη, 9 ετών, που φοιτούν στο Γ1 και Γ 3 του Δημοτικού Σχολείου της Νέας Γενιάς Ζηρίδη, συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση. Νιώθω ευτυχής που τα παιδιά μου αγαπούν το σχολείο, όπως το αγάπησα και εγώ.

Μέσα σε όλο το καθημερινό άγχος, πραγματικό διάλειμμα αποτελεί το Σάββατο όταν πηγαίνω τα παιδιά μου στο σχολείο για να παίξουν ποδόσφαιρο στο πλαίσιο διοργάνωσης φιλικών αγώνων, είναι στην Ομάδα της Liverpool του σχολείου, και μετά συνήθως οργανώνουμε με τους γονείς και τα παιδιά εξόδους. Μου αρέσει επίσης να βγαίνω με τους φίλους μου, να βλέπω ταινίες και να διαβάζω κάθε είδους βιβλία. Έχω έντονη φιλανθρωπική συνείδηση και βοηθώ ανιδιοτελώς ανθρώπους που έχουν προβλήματα, πολλές φορές εις βάρος του ελεύθερου χρόνου μου.

{Κρατάω παρέες, επαφές….}
Διατηρώ τις φιλίες μου από το σχολικό μου παρελθόν και μάλιστα οι κολλητοί μου φίλοι προέρχονται και σήμερα από αυτό. Με πολλούς δε από αυτούς έχω και επαγγελματικές σχέσεις. Προσπαθώ όμως να διατηρώ φιλικές σχέσεις με όλους τους συμμαθητές μου και μέσω των εκδηλώσεων του ΣΑΛΑ, στις οποίες πάντα συμμετέχω. Με αυτόν τον τρόπο, είμαστε όλοι κοντά και νιώθουμε ότι τα χρόνια δεν αγγίζουν τις σχέσεις μας, και έτσι μεγαλώνουμε, όλοι μαζί.
{Στοιχεία επικοινωνίας}
,

 

INFO

Απόφοιτος : 88
Δικηγόρος
Τηλ : 210-7797195, 6945 395526
papadima.k@gmail.com