Μαργαρίτα Κόκλα

Τα 14 χρόνια που πέρασα στο σχολείο είναι γεμάτα αναμνήσεις από πρόσωπα, εικόνες, συναισθήματα, μουσικές, μυρωδιές, ακόμα και γεύσεις (ντόνατς πατούσα με επικάλυψη σοκολάτα και τριμμένο καρύδι από το κυλικείο)! Θυμάμαι τις δασκάλες μου στο Νηπιαγωγείο, τα παιχνίδια γύρω από το ελαφάκι και την κα. Ζηρίδη που μας έδινε σοκολάτες στο γραφείο της. Την αγωνία μου την πρώτη μέρα στο Δημοτικό (στο «μεγάλο» σχολείο πλέον) και πόσο πανύψηλα μου φαίνονταν τα μεγαλύτερα παιδιά. Τις εκδρομές στο τέλος κάθε χρονιάς στο Μπογιάτι και τις φανταστικές ιστορίες που πλάθαμε στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού: ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο ήταν το σπίτι της μάγισσας που έβραζε παιδάκια στο καζάνι της… Τις επιδείξεις στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς με χορούς, μουσική και τραγούδια. Και μετά, στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο τις αγωνίες, τα διαβάσματα, τις συμβουλές των Καθηγητών για το μέλλον μας. Την πενθήμερη στη Ρόδο και τη μία και μοναδική (για ευνόητους λόγους!) κοπάνα που έκανα στο Λύκειο.

Το 1998 αποφοίτησα ως Διπλωματούχος Μηχανικός από τη Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Συνέχισα στο Πολυτεχνείο με μεταπτυχιακές σπουδές στη Γεωπληροφορική (2000) και διδακτορικές σπουδές στην Επιστήμη της Γεωγραφικής Πληροφορίας (2005). Για τη συνεισφορά της διδακτορικής μου διατριβής στην επιστημονική περιοχή της Γεωπληροφορικής, το 2005 έλαβα το διεθνές βραβείο του Ιδρύματος Δημητρίου Ν. Χωραφά (Dimitris N. Chorafas Foundation). Το 2008 ο εκδοτικός οίκος CRC Press T&F Group εξέδωσε το αγγλόφωνο επιστημονικό βιβλίο με τίτλο «Theories of Geographic Concepts: Ontological Approaches to Semantic Integration», στο οποίο είμαι συν-συγγραφέας. Σήμερα, είμαι Λέκτορας στη Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με ερευνητική και διδακτική προπτυχιακή και μεταπτυχιακή δραστηριότητα στην περιοχή της Γεωπληροφορικής και της Χαρτογραφίας.

Είμαι παντρεμένη με τον Παναγιώτη Λυπαράκη. Το Νοέμβριο του 2011 αποκτήσαμε μια κορούλα, την Αριάδνη.

Η διακόσμηση αποτελεί μια από τις αγαπημένες μου ενασχολήσεις. Όσον αφορά τις υπόλοιπες, αυτές έχουν μεταλλαχθεί στη μ.μ. (μετά μωρού) φάση. Η γυμναστική έχει αντικατασταθεί από βόλτες με το καρότσι και παιχνίδια στην παιδική χαρά και το σινεμά από βραδιές με φίλους στο σπίτι.

INFO

Απόφοιτος : 93
Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός