Λεωνίδας Γιούτσος

Στο σχολείο μας ήρθα στη β’ δημοτικού και αποφοίτησα το 1988. Σαν παιδί ήμουν χαμηλών τόνων και είχα μεγάλο ενδιαφέρον για τις αθλητικές και εξωσχολικές δραστηριότητες. Από νωρίς κατάλαβα ότι είχα μια ιδιαίτερη κλίση στις εφαρμοσμένες τέχνες.
Σπούδασα interior & industrial design στη σχολή ΑΚΤΟ . Παράλληλα με τις σπουδές μου εργάστηκα σε σημαντικά γραφεία του χώρου και με την ολοκλήρωση τους, συνεργάστηκα με το γραφείο του Μαρίνου Σορίλου (1993-1996) και το γραφείο του Στέλιου Αγιοστρατίτη aa Associates (1996-1999), όπου απέκτησα εμπειρία σε διαφορετικά projects μεγάλων απαιτήσεων.
Το 1999 δημιούργησα το προσωπικό μου γραφείο με κύριο αντικείμενο το σχεδιασμό και την κατασκευή επαγγελματικών, ιδιωτικών και εκθεσιακών χώρων και ειδικών κατασκευών. Το στοιχείο που με ενθουσιάζει περισσότερο στη δουλειά μου είναι ότι αυτό που σχεδιάζω το βλέπω σε πολύ σύντομο χρόνο να υλοποιείται. Νιώθω μεγάλη ικανοποίηση όταν η δουλειά μου συμβάλλει θετικά τον τρόπο που ζει κάποιος το χώρο του και μικρές αλλαγές δίνουν ουσιαστικές λύσεις.
Από τα σχολικά μου χρόνια έρχονται σκόρπιες εικόνες στο μυαλό. Κυρίως από τους φίλους μου και τις πλάκες που κάναμε. Άλλωστε ακόμα γελάμε με τα ίδια αστεία όταν βρισκόμαστε μαζί με τον Θοδωρή, τον Αντώνη, τον Κύρο, τον Αλέξανδρο, τον Βασίλη και τον Νίκο.
Είμαι παντρεμένος με την Δανάη Βαμβακοπούλου –απόφοιτο του 1992- και έχουμε δύο παιδιά, την Ιόλη και τον Νικόλα, μαθητές της Νέας Γενιάς Ζηρίδη.
Αν και ο ελεύθερος χρόνος είναι περιορισμένος, καταφέρνω να παίζω τακτικά ποδόσφαιρο ενώ το καλοκαίρι μου αρέσει να κάνω θαλάσσια σπορ. Θα ήθελα να είχα χρόνο για περισσότερες εξορμήσεις στη φύση και για ταξίδια.

INFO

Απόφοιτος : 88
Interior designer
Τηλ : 6944440233
www.yioutsos.gr
leonidas@yioutsos.gr