Κωνσταντίνος Γκράβας

Ξεκίνησα ουσιαστικά το σχολείο σε ηλικία 5 1/2 ετών στην Α’ τάξη του Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων Ζηρίδη…Με μεγάλη προσπάθεια και…σπρώξιμο για να μπαίνω κάθε πρωί στο σχολικό! Σχετικά γρήγορα συνήθισα και δέθηκα τόσο πολύ με το σχολείο μου, ώστε έφθασα…αισίως στην τελετή αποφοίτησης, ενώ διατηρώ προσωπική φιλία μέχρι σήμερα με αγαπημένους μου συμμαθητές. Αγαπημένο μου μάθημα ήταν τα Μαθηματικά και αγαπημένοι μου καθηγητές ο κ. Κολλινιάτης (Μαθηματικός) και η κ. Καστρινογιάννη (Αγγλικά), οι οποίοι και μας συνόδεψαν στην πενθήμερη εκδρομή στην Γ’ τάξη του Λυκείου. Ήμουν καλός μαθητής κυρίως στα μαθήματα της Θετικής κατεύθυνσης, ενώ από αυτά της Θεωρητικής μου άρεσαν περιέργως τα Αρχαία Ελληνικά. Το 1992 πέρασα με τις Πανελλαδικές στο Πολυτεχνείο, στο τμήμα Χημικών Μηχανικών. Η συνέχεια ήταν (χρηματο)οικονομικής φύσεως: MBA στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και…πολλά χρόνια μετά, MSc στη Μαθηματική Προτυποποίηση στην οικονομία (ΕΜΠ).
H πιο δυνατή ανάμνηση από τα σχολικά χρόνια δεν μπορεί να είναι άλλη από την τάξη μου (Α1), τις συμμαθήτριες και τους συμμαθητές μου, που είμαστε μαζί από την Α’ Δημοτικού ή από το Γυμνάσιο.
Όσον αφορά στα επαγγελματικά, εργάζομαι εδώ και 12 σχεδόν χρόνια σε dealing rooms εταιρειών του χρηματοπιστωτικού τομέα, με ειδίκευση στη διαπραγμάτευση χρηματιστηριακών παραγώγων προϊόντων σε διεθνείς αγορές. Πρόκειται για ένα κλάδο ιδιαίτερα ευαίσθητο στις μεταβολές του οικονομικού κύκλου και όσοι ενδιαφέρονται να σταδιοδρομήσουν χρειάζεται να έχουν «γερό στομάχι», σύνεση, αυτοπειθαρχία και να αποφεύγουν τις υπερβολές.
Είμαι έγγαμος και έχω δύο παιδάκια ηλικίας 3 ½ (κόρη) και 2 ¼ (υιός) ετών.
Όλοι οι κολλητοί μου φίλοι είναι συμμαθητές από το σχολείο! Προσπαθούμε να βλεπόμαστε συχνά και να εξελίσσουμε την πολύτιμη φιλία μας στο βαθμό που και η ίδια η ζωή αλλάζει με τα χρόνια και διέρχεται από φάση σε φάση. Συμμετέχω σε εκδηλώσεις αποφοίτων του ΣΑΛΑ, ενώ χάρηκα ιδιαίτερα που παρευρέθηκα στη φετινή τελετή αποφοίτησης της Γ΄ τάξης του Λυκείου.

INFO

Απόφοιτος : 92
Οικονομολόγος
Τηλ : +3 0 6974 481858
kgravas@yahoo.com