Δανάη Κωνσταντινίδου

Η Δανάη Κωνσταντινίδου ξεκινάει την καριέρα της στα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη στην Α΄ Δημοτικού και την ολοκληρώνει στην Γ΄ Λυκείου το 1979. Όμως, λίγο πριν την αποφοίτηση, οικογενειακοί λόγοι την αναγκά-ζουν να πάει στο Καμερούν, όπου ο πατέρας της δραστηριοποιείται επιχειρηματικά. Έτσι, αποκτά απολυτήριο λυκείου (Baccalaureate) από το Ινστιτούτο Samba (γυμνάσιο-λύκειο) στην Yaoundé, πρωτεύουσα του Καμερούν. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα σπουδάζει Διοίκηση Επιχειρήσεων και Marketing στο Κολέγιο Sarasota. Η αισιόδοξη πλευρά του χαρακτήρα της δεν της επιτρέπει να αγωνιά για την καθημερινότητα του σχολείου. Το χαμόγελο, αλλά κυρίως το χαρακτηριστικό της γέλιο, δεν της λείπουν ποτέ και διασκεδάζουν πάντα το άγχος της πριν το άνοιγμα του… καταλόγου.
Πρώτη επαγγελματική απασχόληση της Δανάης είναι στον όμιλο εταιρειών ΕΚΩΝ Α.Ε., όπου εργάζεται για 13 χρόνια, ως υπεύθυνη του τμήματος business to business, υπεύθυνη των 3 καταστημάτων λιανικής της εταιρείας και ως μέλος του Δ.Σ. Στη συνέχεια και για 6 χρόνια εργάζεται στην εταιρεία ALCAFON, ως υπεύθυνη για τις εταιρικές συνδέσεις και υπεύθυνη 5 καταστημάτων PANAFON. Από το 2000 προσλαμβάνεται στον όμιλο εταιριών Klüh Ελλάδος που είναι μέλος του Γερμανικού πολυεθνικού Ομίλου Klüh. Από το 2000 έως το 2008 αναλαμβάνει το Τμήμα Συμβάσεων & Διαγωνισμών όπου ασχολείται με την παρακολούθηση, αξιολόγηση και επιλογή των προκηρύξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα για έργα που ενδιαφέρουν την εταιρεία, καθώς και τη σύνταξη των προσφορών προς το Δημόσιο και Ιδιωτικό βάση των εκάστοτε διακηρύξεων. Το 2004 στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας αναλαμβάνει υπεύθυνη του τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού για τον καθαρισμό Δωματίων στα Χωριά Εκπροσώπων ΜΜΕ, στα Καταλύματα Διαιτητών-Κριτών, στο Ολυμπιακό και Παραολυμπιακό Χωριό, στα Χωριά των Συμπληρωματικών Αξιωματούχων και Οδηγών και στο Ολυμπιακό και Παραολυμπιακό Χωριό των Ιπποκόμων. Το 2008 και έως το 2013 εργάζεται στο Τμήμα Συμβάσεων πελατών & εξωτερικών συνεργατών της εταιρείας και αναλαμβάνει υπεύθυνη των έργων: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Όμιλος Carrefour Μαρινόπουλος, Όμιλος Lidl Hellas, Όμιλος Efg Eurobank, Όμιλος Γενικής Τράπεζας, Όμιλος Εμπορικής Τράπεζας. Το Μάρτιο του 2013 παραιτείται από την εταιρεία και τον Ιούνιο ιδρύει, μαζί με μία ομάδα ικανών στελεχών, την Platinum Facility Services, εταιρεία παροχής υπηρεσιών Καθαρισμού κτιριακών εγκαταστάσεων, Διαχείριση κτιριακών υποδομών, Διαχείριση περιβάλλοντος & Έργα πρασίνου, Security και Πώληση αναλωσίμων. Στο πελατολόγιο της εταιρείας περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, καταστήματα της αλυσίδας Everest και La Pasteria, η Olympic Catering (καθαρισμός κουζίνας του Νοσοκομείου «ΥΓΕΙΑ»), η φαρμακευτική Astra Zeneca, η παραφαρμακευτική εταιρεία Pharmasept, ο Σύλλογος Αθηναίων, ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, η διαφημιστική Avenue C & N S.A., η Tesco Engineering.
Ύστερα από ένα γάμο, ο δυναμικός και ανεξάρτητος χαρακτήρας της Δανάης, αλλά και οι αυξημένες επαγγελματικές της υποχρεώσεις την οδηγούν στο να πορευτεί πλέον μόνη της, χωρίς προσωπικές δεσμεύσεις.
Από την εποχή ακόμα του σχολείου η διασκέδαση με φίλους, ο χορός και οι εκδρομές την έχουν κερδίσει. Τα ταξίδια είναι μεγάλη της αδυναμία και για αρκετά χρόνια (1997-2010) είναι ενεργό μέλος της Αερολέ-σχης Αιγίου και ασχολείται με τις πτήσεις υπερελαφρών αεροσκαφών. Επίσης, η αγάπη της για τα ζώα είναι αμείωτη όλα αυτά τα χρόνια. Όλοι οι συμμαθητές της θυμούνται το «θεριό» τον σκύλο της, τον Όλαφ, που αν και υπεραγαπά τα οικεία πρόσωπα, είναι φόβος και τρόμος για τους αγνώστους. Σήμερα, στο ό-μορφο Βρωμοπούσι Κερατέας, που ζει, ασχολείται με τις γάτες της και δύο σκύλους, αλλά και απολαμβάνει την ηρεμία που προσφέρει κάθε μέρος που βρίσκεται κοντά στη θάλασσα. Το μαγείρεμα για φίλους, το διάβασμα, αλλά και ο κινηματογράφος και το θέατρο τα Σαββατοκύριακα την χαλαρώνουν και «φορτώνουν τις μπαταρίες της» για την επόμενη εβδομάδα.
Για την Δανάη το σχολείο ήταν μία υποχρεωτική …διασκέδαση. Κάθε μέρα ερχόταν με ένα πλατύ χαμόγελο, όχι βέβαια για το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών ή τα Μαθηματικά, αλλά για να βρεθεί με τους συμμαθητές της. Πώς να ξεχάσει κανείς τις προσπάθειές της να πλέξει πουλόβερ την ώρα της Γεωμετρίας. Φυσικά αξέχαστη έχει μείνει η εκδρομή της Γ1 Λυκείου στην Αράχοβα τόσο στους εκδρομείς όσο και στους υπεύθυνους του ξενοδοχείου. Πικρή γεύση της έχει αφήσει το γεγονός ότι έχασε την πενθήμερη των τελειόφοιτων αφού είχε αποχωρήσει από το σχολείο.
Όλα αυτά τα χρόνια που πέρασαν από την αποφοίτησή της, η Δανάη εξακολουθεί να κάνει στενή παρέα με την παρακαθήμενη-παρακοιμώμενη της στο Λύκειο Τόνια Δουκάκη, καθώς και με τον Θάνο Ιορδάνη, ο οποίος καθόταν στο μπροστινό θρανίο και φρόντιζε να σκύβει πάντα όταν οι δύο φίλες ήταν απασχολημένες με εξωσχολικές δραστηριότητες την ώρα του μαθήματος. Επίσης, διατηρεί επαφές με πολλούς από τους συμμαθητές της. Η Γ1 Λυκείου του ’79 κάνει τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο reunion. Έτσι, η παλιοπαρέα βρίσκεται συχνά, αναπολεί το ξέγνοιαστο σχολικό παρελθόν, γελάει ακόμα με τις πλάκες στην τάξη και χαίρεται με τα καλά νέα του παρόντος.

pl

Η Platinum Facility Services και οι συνεργάτες της είναι στη διάθεση των αποφοίτων και των γονέων των μαθητών των Εκπαιδευτήριων Ζηρίδη για να αξιολογήσουν και να εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ανάγκες τους.

INFO

Δανάη Κωνσταντινίδου
Απόφοιτος : 79
Επιχειρηματίας
Τηλ : 211 0121872 -3
http://www.platinumfacility.gr
d.constantinides@platinumfacility.gr