Βασίλης Γεωργόπουλος

Γεννήθηκα το 1971 και ξεκίνησα την επαφή μου με τα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη «Λύκειον η Αθηνά» το 1975, στο τότε Νηπιαγωγείο του σχολείου μας στην οδό Φραγκοκλησιάς, στον Παράδεισο Αμαρουσίου. Θυμάμαι ακόμα την πρώτη μου δασκάλα καθώς και τους χώρους του σχολείου που ήταν πραγματικά όμορφοι και πάντα μου φέρνουν στο μυαλό εικόνες και συναισθήματα αγάπης και ξεγνοιασιάς. Συνέχισα στο Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο του σχολείου μας, όπου αποφοίτησα το 1989. Τα αγαπημένα μου μαθήματα ήταν τα Τεχνικά, τα Θρησκευτικά και αργότερα η Φυσική και η Ανθρωπολογία. Θυμάμαι περισσότερο απ’όλους τον κο. Κόκλα, καθηγητή Θρησκευτικών, καθώς και τον κο. Δόντη, καθηγητή Φυσικής Αγωγής, γιατί εξέφραζαν στον μέγιστο βαθμό (ο καθένας στον τομέα του) την ουσία του μαθήματός τους μέσα από την προσωπική τους στάση. Ήμουν καλός μαθητής ενώ έδινα τον καλύτερό μου εαυτό στα μαθήματα των καθηγητών που με ‘κέρδιζαν’ με τον χαρακτήρα τους ως άνθρωποι. Μετά το σχολείο, προετοιμάστηκα για σπουδές στο εξωτερικό (Αγγλία), τις οποίες και ολοκλήρωσα το 1996 (B.Sc. Management, Lancaster University και M.Sc. Global Marketing, Staffordshire University).
Τις καλές στιγμές, όταν κέρδιζα τον σεβασμό και τη συμπάθεια των συμμαθητών μου για κάτι καλό που κατάφερνα. Τις κακές στιγμές, όταν ανακάλυπτα ως παιδί ότι τα πράγματα, ακόμα και στον κόσμο των παιδιών, δεν είναι πάντα αρμονικά πλασμένα.
Αξέχαστη θα μου μείνει η μνημειώδης υπομονή αρκετών καθηγητών του Λυκείου κατά τις δυο πρώτες ώρες του σχολικού προγράμματος όταν συμμαθητές ανακάλυπταν τις ευεργετικές ιδιότητες του καφέ, στο πάλαι ποτέ Cassis στην Λεωφόρο Κηφισίας, όπως επίσης αξέχαστες θα μείνουν σε μένα – αλλά και σε πολλούς άλλους συμμαθητές – οι πραγματικά ατακαδόρικες ‘συμβουλές/παραινέσεις’ καθηγητών θετικών μαθημάτων προς άτακτους ναυτιλομένους, οι οποίοι δίνοντας μια διαφορετική διάσταση στο αμφιλεγόμενο μάθημα του Σ.Ε.Π., τους κατευόδωναν με ευχές επαγγελματικής αποκατάστασης σε χειρονακτικά επαγγέλματα, με όχι και τόσο λαμπρές προοπτικές.
Ξεκίνησα την επαγγελματική μου πορεία εργαζόμενος ως Ασφαλιστικός & Επενδυτικός Σύμβουλος στην Interamerican, ενώ συνέχισα μέσα από διευθυντικές θέσεις στους τομείς Πωλήσεων, Marketing και Προετοιμασίας Συμμετοχής σε Μεγάλα Έργα για εταιρείες Τηλεπικοινωνιών, Νέων Τεχνολογιών και Διασφάλισης Ποιότητας, όπως η Vodafone, η Intracom, η Mellon Technologies και η TÜV Hellas. Εργάστηκα επίσης ως ανεξάρτητος Σύμβουλος Πωλήσεων & Marketing, ενώ από το 2011 δημιούργησα, και λειτουργώ, την Αθηναϊκή Εμπορική Β. Γεωργόπουλος Μ.ΕΠΕ (Athempor | www.athempor.gr). H εταιρεία Athempor αποτελεί μια καινοτόμα εμπορική επιχείρηση, η οποία αφενός εξειδικεύεται στις υπηρεσίες εμπορικής ανάπτυξης και εταιρικής εικόνας, ενώ ταυτόχρονα επενδύει σε επιλεγμένα προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας. Το γεγονός αυτό είναι ασυνήθιστο για τα Ελληνικά – αλλά και διεθνή – δεδομένα, αφού συνήθως υπάρχουν εξολοκλήρου εταιρείες προϊόντων ή εξολοκλήρου εταιρείες παροχής υπηρεσιών. Στην Athempor, τα δικά μας προϊόντα, και προϊοντικά concepts, λειτουργούν και ως παραδείγματα (case studies) για τον πελάτη που θα θελήσει να αναπτύξει εμπορικά το προϊόν ή την υπηρεσία του μαζί μας. Το moto της Athempor ‘Κάνε τους πελάτες σου συνεργάτες’ ανταποκρίνεται πλήρως στη φιλοσοφία της εταιρείας μας η οποία προσπαθεί πάντα να προσαρμόσει τις δεξιότητές της στις συγκεκριμένες και εξειδικευμένες ανάγκες του πελάτη.
Οι εκτεταμένες και αμοιβαία επωφελείς εμπορικές συνεργασίες, με ομοειδείς και συμπληρωματικές εταιρείες, αποτελούν βασική στρατηγική στόχευση της Athempor και αναπτύσσουμε αυτό το μονοπάτι αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητές μας.
Επίσης, στα πλαίσια της αυξημένης Eταιρικής Kοινωνικής Eυθύνης μας, και στοχεύοντας στην ενημέρωση όλων των κοινωνικών ομάδων, έχουμε μεταγλωττίσει όλα τα ενημερωτικά μας videoς στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.
Είμαι παντρεμένος με την Ελπίδα και έχουμε δυο κόρες, την Μυρτώ και τη Χαρά, μαθήτριες της Νέας Γενιάς Ζηρίδη. Είμαι χαρούμενος που τα παιδιά μας φοιτούν στο ίδιο σχολείο που φοίτησα κι εγώ ως παιδί. Χαίρομαι όχι μόνο για το προφανές, αλλά επειδή τα κορίτσια μας αγαπάνε τα Σχολείο ως έννοια, χώρο, διαδικασία, εκπαίδευση και κοινωνική συναναστροφή. Αυτό για εμένα αποτελεί την μέγιστη επιτυχία του δικού μας σχολείου, και θα έπρεπε να είναι ο στόχος οποιουδήποτε σχολείου.
Τα ενδιαφέροντά μου ήταν – και είναι – η μουσική, η κολύμβηση, οι ταινίες περιπέτειας και οι συζητήσεις με φίλους γύρω από διάφορα θέματα! Μια ευχάριστη βραδιά με τους φίλους μας γύρω από το τζάκι , τον χειμώνα, ή κάτω από το αρμιρίκι στην ακροθαλασσιά, μπορεί να γεμίσει τις μπαταρίες μου και να προσφέρει την αφετηρία για πνευματικές αναζητήσεις ή ακόμα και για ενδιαφέροντα επαγγελματικά σχέδια.

Με τα σχολικά μου χρόνια με συνδέουν οι αναμνήσεις μου και η αγάπη που νοιώθω για τον χώρο στον οποίο έζησα για πάνω από μια δεκαετία της ζωής μου, κι οποίος με βοήθησε να χτίσω ένα μεγάλο μέρος από αυτά που έχω καταφέρει μέχρι σήμερα. Οι κολλητοί μου στο σχολείο, με τους οποίους δεν βλεπόμαστε πια τόσο συχνά όμως αισθάνομαι ότι ακόμα μας συνδέει ουσιαστική φιλία, είναι ο Αστέρης, ο Αντώνης και ο Σόλωνας, όλοι φίλοι από το τμήμα μου. Συμμετέχω όσο μπορώ στις επετειακές εκδηλώσεις του ΣΑΛΑ, και κυρίως σε αυτές της τάξης μου. Δεν έχω συναντήσει αποφοίτους σε επαγγελματικό επίπεδο και είναι κάτι που θα μπορούσε να είναι ωραίο και χρήσιμο. Θα ήθελα να παραθέσω μια άποψη, που απευθύνω στην νέα γενιά, αλλά και σε όλους όσους την πιστεύουν. Αν τελικά καταφέρουμε να γίνουμε όλοι μας περισσότερο και ουσιαστικά εξωστρεφείς, και έτοιμοι να μοιραστούμε τα σχέδιά μας με άλλους άξιους ανθρώπους, τότε – και μόνο τότε – θα μπορούμε να ελπίζουμε ότι το όνειρό μας θα βρει τη θέση που του αξίζει.

INFO

Βασίλης Γεωργόπουλος
Απόφοιτος : 89
Τηλ : 6948.203.493
www.athempor.gr
vgeorgopoulos@athempor.gr