Άννα Ξένου

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, θυμάμαι και το Σχολείο μας! Η πρώτη μου παιδική ανάμνηση είναι από το προνήπιο στη Φραγκοκλησιάς, όταν οι γονείς μου με εμπιστεύτηκαν στα χέρια της κ.Ήρας Ζηρίδη κι εγώ τους κοίταζα να φεύγουν πίσω από τον χαρακτηριστικό τοίχο με τα Ζ!
Υπήρξα, αυτό λένε ακόμα και σήμερα οι μαθητές μου: «φυτό». Απουσιολόγος, αριστεία επίδοσης που συνοδεύονταν με πολύ κλάμα και οφείλονται στην συμπαράσταση των γονέων μου!
Πέρασα στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, όπου και τελείωσα Ψυχολογία και Ελληνική Φιλολογία. Η αγάπη μου για τη Νεοελληνική Λογοτεχνία με ώθησε στο να συνεχίσω με Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Λονδίνο (King’s College) και καθηγητή τον βιογράφο του Γ.Σεφέρη, Καθηγητή Roderick Beaton. Ολοκλήρωσα το Μάστερ μου στις Βυζαντινές και Νεοελληνικές Σπουδές! Έκτοτε δεν σταμάτησα να ονειρεύομαι, να αγαπώ, να μαθαίνω!

Από το 2001 δούλεψα στην ιδιωτική εκπαίδευση. Σημαντικός σταθμός στη ζωή μου είναι η έκδοση προσωπικής συλλογής διηγημάτων με τίτλο «Σφάλμα Σύνδεσης» (εκδόσεις Νίκας) με βοήθεια του φίλου και συμμαθητή Νίκου Νίκα.
Το 2008 επέστρεψα στις ρίζες μου, στο σχολείο μας, από όπου ποτέ δεν έφυγα! Με την πολύτιμη αρωγή του Διευθυντή μας κ.Δ.Μουζάκη και με προτροπή της φιλολόγου κ.Ι.Παπαβασιλείου έκανα αίτηση στο σχολείο μας. Μετά από δοκιμαστική διδασκαλία και συνέντευξη επέστρεψα στο σπίτι μου! Με αγκάλιασαν θερμά η κ.Κατερίνα Ζηρίδη και η κ.Μάνια Ζηρίδη!
Μεγάλη τιμή να διδάσκω στο σχολείο μας και να συνεργάζομαι με αγαπημένους καθηγητές μου! Είναι κατάθεση ψυχής το λειτούργημα του εκπαιδευτικού! Η Νέα Γενιά Ζηρίδη, οι τωρινοί μας μαθητές είναι ένας ολάνθιστος κήπος! Παιδιά γεμάτα οράματα, ηγετικές ικανότητες και δημιουργικότητα! Χρέος μου είναι να τους χαρίσω τα δώρα της Γνώσης, δείχνοντας συγχρόνως το δρόμο προς την ατομική Ευτυχία! Αισθάνομαι ότι με τη σειρά μου χαρίζω απλόχερα στους μαθητές μου όσα μου δώρισαν πριν μερικά χρόνια οι κοινοί μας δάσκαλοι!

Ευελπιστώ να κάνω οικογένεια.
Λατρεύω τη γρήγορη οδήγηση. Μαθαίνω κιθάρα εδώ και δύο χρόνια.
Αξέχαστη η πενθήμερη εκδρομή μας στη Ρόδο και οι ώρες Σταθμιστικών στα Μαθηματικά, όταν όλοι οι συμμαθητές μου έγραφαν ασταμάτητα ενώ εγώ αδυνατούσα να λύσω έστω μία άσκηση.
Με το σχολείο με συνδέει πρωτίστως η Φιλία με καθηγητές, νυν συναδέλφους μου. Καλύτεροί μου φίλοι παραμένουν τα παιδιά που καθόμασταν μαζί στα θρανία της Κηφισίας! Ο ΣΑΛΑ είναι το σημείο αναφοράς, ο δεσμός που με ενίσχυσε στην εύρεση εργασίας και διατήρηση δεσμών με τους παιδικούς φίλους μου.

INFO

Απόφοιτος : 95
Φιλόλογος
Τηλ : 6944335126
annaxenou@hotmail.com