Γραφείο Στεροδήμα και Συνεργάτες

Φοίτησα στο ΄΄Λύκειον η Αθηνά΄΄ όπου έμαθα να ζω και να εργάζομαι με ΄΄σύστημα΄΄. Σπούδασα Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και έκανα τις μεταπτυχιακές σπουδές μου στην Διαχείριση Επενδύσεων (Investment Management) στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (City University), έχοντας από νωρίς αποφασίσει να ασχοληθώ με την οικογενειακή επιχείρησή μου παροχής λογιστικών, φοροτεχνικών υπηρεσιών και οικονομικών συμβουλών.
Από το 2000, που ξεκίνησα την επαγγελματική σταδιοδρομία μου, μέχρι σήμερα, χρειάστηκε μεγάλη προσωπική και συλλογική προσπάθεια και ΄΄σύστημα΄΄ για να στηθεί μια επιχείρηση, που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις, που να έχει πλήρη και συνεχή ενημέρωση για το εκάστοτε ισχύον νομοθετικό, φορολογικό και ασφαλιστικό καθεστώς και για τις συνεχείς μεταβολές τους και που να μπορεί να παρέχει υπηρεσίες με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και συνέπεια. Η πρόκληση για μένα και τους συνεργάτες ήταν μεγάλη.
Ο Φοροτεχνικός – Οικονομικός Σύμβουλος είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ του φορολογούμενου πολίτη και του κράτους και παράλληλα είναι ο ΄΄σύμβουλος΄΄ του φορολογούμενου πολίτη στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών του προς το κράτος, στις επιχειρηματικές επιλογές του, στην τήρηση του λογιστηρίου του. Αυτό είναι το έργο του Φοροτεχνικού – Οικονομικού συμβούλου, που προσπαθώ να ασκώ με πάθος, με συνέπεια και με υπευθυνότητα, συμβάλλοντας στην καλή λειτουργία των επιχειρήσεων, που με εμπιστεύονται, στην ανάπτυξή τους και στην διάκρισή τους. Από την αρχή προσπαθούσα κάθε ημέρα να γίνομαι καλύτερη, να ενημερώνομαι καθημερινά για όλους τους τομείς λειτουργίας, εξέλιξης και ανάπτυξης μιας επιχείρησης και για όλες τις υποχρεώσεις του φορολογούμενου πολίτη. Επίσης να είμαι κοντά στην επιχείρηση και στον φορολογούμενο πολίτη στους τομείς της ίδρυσης μιας επιχείρησης ή της σύστασης μιας εταιρίας, της οργάνωσης, εποπτείας και ενημέρωσης του λογιστηρίου, της διαχείρισης των Φορολογικών – Ασφαλιστικών και Εργατικών θεμάτων, της αντιμετώπισης των Φορολογικών Ελέγχων και της εκπλήρωσης των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων των πελατών μου.
Όταν αποφάσιζα για τον επαγγελματικό μου προσανατολισμό και για τις σπουδές μου, δεν μπορούσα να φαντασθώ ότι το επάγγελμα του Φοροτεχνικού – Οικονομικού Συμβούλου θα ήταν τόσο χρήσιμο όσο σήμερα και ότι θα ΄΄γέμιζε΄΄ τη ζωή μου τόσο πολύ.
Ζώντας σε μια εποχή, στην οποία όλα βρίσκονται σε μια παρακμιακή κατάσταση, το κράτος βρίσκεται σε αδράνεια και οι πολίτες περιέρχονται σε αμηχανία, προσπαθώ να ισορροπήσω μελετώντας, αντιδρώντας στα ερεθίσματα της αγοράς και της κοινωνίας και συνεχίζοντας να παρέχω τις υπηρεσίες μου με πάθος προσδοκώντας την μεταστροφή των πραγμάτων.
Όλα τα χρόνια από την αποφοίτησή μου από το ΄΄Λύκειον η Αθηνά΄΄ μέχρι σήμερα, στα φοιτητικά και στα επαγγελματικά χρόνια μου, το δικό μου ΄΄Σχολείο΄΄ ήταν πάντα ΄΄εκεί΄΄, έχοντας στήσει μέσα μου ένα ΄΄σύστημα΄΄. Εκεί βασίζονται όλα γύρω μας και με ένα ΄΄σύστημα΄΄ πορεύεται καθένας από μας. Το σύστημα αξιών καθόρισε την πορεία της ζωής μου, το σύστημα εργασίας μ’ έμαθε να δουλεύω αγόγγυστα και με πάθος, το σύστημα σκέψης μου πρόσφερε τα κατάλληλα εργαλεία συγκρότησης του νου μου, το σύστημα οργάνωσης με έμαθε να τακτοποιώ την ζωή μου και την εργασία μου, το σύστημα συναισθηματικού διαύλου με έμαθε να αισθάνομαι οικειότητα κάθε φορά, που τυχαία ή όχι, συνάντησα, συνεργάστηκα επαγγελματικά με οποιονδήποτε απόφοιτο του Σχολείου μας. Και είναι αρκετοί εκείνοι με τους οποίους συνδέθηκα με το ένα ή τον άλλο τρόπο στην μέχρι τώρα πορεία μου. Το Σχολείο αποτέλεσε και αποτελεί τον συνδετικό μας κρίκο. Έτσι, το δικό μου σύστημα ζωής, εργασίας και πνεύματος εδραιώθηκε από το δικό μου ΄΄Λύκειον η Αθηνά΄΄. Το ευχαριστώ αληθινά γι’ αυτό. Το ευχαριστώ για όσα μου έδωσε, που καθόρισε την ζωή μου, την ψυχή μου, την σκέψη μου, την δουλειά μου.