Μαθητικός διαγωνισμός συγγραφής παραμυθιού

Τα Εκπαιδευτήρια Νέα Γενιά Ζηρίδη, στο πλαίσιο των ετήσιων δράσεών τους για τη γλωσσική ανάπτυξη των μαθητών, προκηρύσσουν για τη σχολική χρονιά 2013-2014 διασχολικό μαθητικό διαγωνισμό συγγραφής παραμυθιού με τίτλο «Οι μαθητές μας ταξιδεύουν με τα παραμύθια τους».
Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Ε’ και ΣΤ’ τάξεων Δημοτικού και Α’ τάξης Γυμνασίου των σχολικών μονάδων της Αττικής και ξεκινάει στις 2 Δεκεμβρίου 2013 και λήγει στις 8 Μαρτίου 2014.
Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος όσοι μαθητές επιθυμούν, υποβάλλοντας ο καθένας χωριστά το δικό του έργο (ατομικές συμμετοχές). Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει αναλάβει την παιδαγωγική καθοδήγηση των μαθητών ένας ή περισσότεροι εκπαιδευτικοί της σχολικής μονάδας. Έως την καταληκτική ημερομηνία θα πρέπει να έχουν υποβληθεί όλα τα μαθητικά παραμύθια στην ηλεκτρονική διεύθυνση paramythi@ziridis.gr .
Το όνομα του/της μαθητή/-τριας και του σχολείου θα πρέπει να αναφέρονται υποχρεωτικά μετά το τέλος του παραμυθιού στο έγγραφο που θα σταλεί ηλεκτρονικά. Επίσης, θα πρέπει να συμπληρωθεί και να αποσταλεί από τον υπεύθυνο καθηγητή η αίτηση συμμετοχής στο email paramythi@ziridis.gr, η οποία επισυνάπτεται.
Κάθε μαθητής μπορεί να υποβάλει μόνο ένα παραμύθι που α) είτε να ανήκει στο είδος των λαϊκών παραμυθιών β) είτε να αποτελεί μια σύγχρονη παραμυθική διήγηση. Τα παραμύθια (από 1800 έως 2000 λέξεις) πρέπει να είναι πρωτότυπα έργα των μαθητών και όχι αντιγραφή παραμυθιών άλλων συγγραφέων και πρέπει να υποβληθούν σε ηλεκτρονική μορφή σε αρχείο word. Η γραμματοσειρά που θα χρησιμοποιηθεί για τη συγγραφή του παραμυθιού θα πρέπει να είναι Times New Roman και το μέγεθος των γραμμάτων 12, με διπλό διάστιχο.
Θα δοθούν 3 βραβεία και 2 έπαινοι. Στην α’ φάση του διαγωνισμού θα επιλεγούν από την κριτική επιτροπή 15 παραμύθια και στη β’ φάση θα επιλεγούν από ειδική επιτροπή τα 5 που θα διακριθούν. Οι σχολικές μονάδες και οι μαθητές που συμμετείχαν θα λάβουν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται τηλεφωνικά στο 2106685600 και να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.ziridis.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.