Κύρος Ασφής

Επαγγελματικά δραστηριοποιούμαι στο χώρο του internet από το 1996 αρχίζοντας τη σταδιοδρομία μου σε μια πρωτοπόρα για την εποχή εταιρεία με την ονομασία Galaxynet. Εκτελούσα χρέη υπεύθυνου πωλήσεων και μετά από 2 χρόνια αποφάσισα να μεταπηδήσω σε μια μεγαλύτερη internet εταιρεία, την Hypertech,η οποία άνηκε στον Όμιλο της Olympic DDB. Στη Hypertech εργάσθηκα ως Client Service Director και οι αρμοδιότητες μου περιελάμβαναν την ομαλή διεξαγωγή των διαφόρων internet project που υλοποιούνταν από την εταιρεία και βέβαια τη σωστή επικοινωνία μεταξύ των πελατών. Ουσιαστικά, ήμουν ο ενδιάμεσος κρίκος μεταξύ του πελάτη και του τεχνικού τμήματος που έλεγχε την ομαλή επικοινωνία μεταξύ των δύο πλευρών.
Στη συνέχεια, εργάστηκα στην εταιρεία Antenna Internet,η οποία ανήκει στον Όμιλο Antenna, ως Wireless Applications Manager. Την εποχή εκείνη συνέπεσε και η έναρξη του πρώτου τηλεοπτικού reality, του γνωστού Big Brother, του οποίου είχα την τύχη να είμαι υπεύθυνος για το mobile exploitation του project. Σ’αυτή την περίοδο ήμουν υπεύθυνος για το στήσιμο (από εμπορικές συμφωνίες, project management σχεδιασμού και υλοποίησης, λειτουργία) τωνψηφοφοριών μέσω SMS, όπως και για τη δημιουργία SMS υπηρεσιών ενημέρωσης (alert υπηρεσίες), σχετικά με τα τεκταινόμενα στο σπίτι του BigBrother. Αυτές τις μορφές υπηρεσιών τις διαχειριζόμουν έως και το Fame Story1. Παράλληλα, στο διάστημα αυτό,υλοποίησα για λογαριασμό του Ant1 διάφορες υπηρεσίες περιεχομένου που εμφανίζονταν στο Vodafone Live, My Cosmos (Cosmote) και Wind Plus(Wind).
Μάλιστα, για λογαριασμό της Wind, είχα σχεδιάσει και υλοποιήσει την πλατφόρμα Java Games (παιχνίδια για τα κινητά) και ως εταιρεία είχαμε την αποκλειστική διαχείρηση. Επίσης, ένα από τα πρωτοπόρα project, ήταν το λανσάρισμα του Ant1 στο MobileTV, όπου ουσιαστικά οι χρήστες κινητής τηλεφωνίας είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν αυτούσιο ή επιλεγμένα τμήματα του προγράμματος στο κινητό τους. Πέρα των mobile υπηρεσιών, ήμουν υπεύθυνος για τη λειτουργία και διαχείριση του Ant1online.gr (ειδησεογραφικό portal), 123play.gr (music download portal), 123playgames.gr (portal online παιχνιδιών) και betonet.com (portal στοιχηματικού ενδιαφέροντος).
Αργότερα ανέλαβα τη θέση του Head of New media στην Αnt1 TV με τομέα ευθύνης τη συνολική διαδικτυακή και ψηφιακή παρουσία της Ant1 TV. Μετά από μια 10ετιά επιτυχημένης συνεργασίας με τον Ant1, αποφάσισα να προχωρήσω στη δημιουργία της δικής μου εταιρείας με την ονομασία Dfactory Web& Mobile Services η οποία δραστηριοποιήθηκε για δύο μόνο έτη.

Στη συνέχεια συνεργάστηκα με την Hellas Online ως Value Added Services Manager. Στη τριετή συνεργασία μου με την hol καταφέραμε να λανσάρουμε την πρώτη μουσική υπηρεσία τύπου spotify για τους συνδρομητές της εταιρείας καθώς και να λανσάρουμε ένα portal, αντικαθιστώντας το παλαιό corporate brochure site, που αξιοποίησε στο βέλτιστο βαθμό όλες τις τεχνολογικές δυνατότητες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν.

Με το τέλος της συνεργασίας μου με την hol, αποφάσισα μαζί με τον συνέταιρο μου να δημιουργήσουμε τα Nea Mesa Hotel & Tourism Digital Marketing Agency.  Η εταιρεία αναλαμβάνει να βελτιστοποιεί την ψηφιακή παρουσία οποιαδήποτε ξενοδοχειακής ή τουριστικής επιχείρησης. Το αντικείμενο των εργασιών μας περιλαμβάνει την χρησιμοποίηση όλων των πρακτικών που θα καταφέρουν να επιφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα που συνήθως επικεντρώνεται στην αύξηση των απευθείας κρατήσεων. Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα τα Nea Mesa έχουν καταφέρει να αναγνωρισθούν ως ένα αποτελεσματικό digital marketing agency στον ξενοδοχειακό και τουριστικό κλάδο

 

INFO

Απόφοιτος : 88
Nea Mesa Hotel & Tourism Digital Marketing Agency
http://www.neamesa.com/