Συμμετοχή αποφοίτων και καθηγητών στο 1ο Διεθνές Προσκήνιο Μαθητών και Νέων για το Αρχαίο Δράμα

ΠΡΑΞΙΣ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ
Αρχαία Ολυμπία, 6-10 Μαΐου 2015
Διοργάνωση: Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης»
Το 1ο Διεθνές Προσκήνιο Μαθητών και Νέων για το Αρχαίο Δράμα πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στην Αρχαία Ολυμπία, στο ανοιχτό και πρόσφατα ανακαινισμένο θέατρο του Δάσους Δρούβα. Το Προσκήνιο αποτελεί τον ένα από τους 4 πυλώνες του προγράμματος «Το αρχαίο δράμα στο σχολείο του 21ου αιώνα».
Στο φεστιβάλ συμμετείχε ως πρωταγωνίστρια στην «Εκάβη» του Ευριπίδη (μτφ. Ν. Μακαρόνα) η ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΜΑΡΙΝΟΥ, απόφοιτος 2011, η οποία πήρε διθυραμβικές κριτικές για την υποκριτική της ικανότητα. Η Χριστίνα ήταν μέλος της θεατρικής ομάδας του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου της Λήμνου.
Στο τεχνικό δυναμικό του «Κακογιάννης» έχει ενταχθεί και η ΜΑΝΤΩ ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΟΥ, απόφοιτος 2002, η οποία εργάστηκε με μεγάλη αφοσίωση για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Το Προσκήνιο παρακολούθησε και η φιλόλογος του σχολείου μας ΝΑΤΑΣΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ ως συντονίστρια της Συμβουλευτικής Επιτροπής ολόκληρου του προγράμματος.
Δουλειές τους παρουσίασαν θεατρικές ομάδες μαθητών και φοιτητών από την Οξφόρδη, το Τσανάκαλε, την Αλεξάνδρεια, την Πάφο, την Ορεστιάδα, την Αμαλιάδα, τους Παξούς, την Επισκοπή Ηρακλείου Κρήτης και του Περιστερίου. Την εκδήλωση πλαισίωσε η ομάδα κωφών «Τρελά χρώματα» με μια σύνθεση βασισμένη σε τραγωδίες και τίτλο «Από το σκοτάδι στο Φως»
Περισσότερες πληροφορίες για το Προσκήνιο και συνολικά το πρόγραμμα θα βρείτε εδώ

1 452 3   6 Drouva2015