Ο απόφοιτος Θοδωρής Οικονόμου επίσημος ομιλητής στην Τελετή Αποφοίτησης 2014

Ο συνθέτης και πιανίστας  Θοδωρής Οικονόμου, απόφοιτος 1990 θα είναι ο επίσημος ομιλητής στην Τελετή Αποφοίτησης της τάξης 2014 των Εκπαιδευτηρίων Νέα Γενιά Ζηρίδη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τετάρτη 25 Ιουνίου στο Ανοιχτό Αμφιθέατρο του Σχολείου και ώρα 21:00. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο Σύλλογος Αποφοίτων Λυκείου Αθηνά & Ν.Γ. Ζηρίδη θα συμμετέχει στην Τελετή Αποφοίτησης και η  πρόεδρος κα Κωνσταντίνα Παπαδήμα, απόφοιτος 1988, θα απευθύνει ένα σύντομο χαιρετισμό για να καλωσορίσει τα νέα μέλη του Συλλόγου μας

oik

 

Λίγα λόγια για τον Θοδωρή Οικονόμου

Ο Θοδωρής γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από τα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη το 1990.  Σπούδασε στο Ωδείο Αθηνών και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Royal College of Music στο Λονδίνο. Ως πιανίστας και ενορχηστρωτής έχει συνεργαστεί με τους Μίκη Θεοδωράκη, Θάνο Μικρούτσικο, Γιάννη Μαρκόπουλο, Ηλία Ανδριόπουλο, Νίκο Μαμαγκάκη, Δημήτρη Παπαδημητρίου, καθώς και με ερμηνευτές όπως οι Μαρία Δημητριάδη, Μαρία Φαραντούρη, Τάνια Τσανακλίδου ,Μαργαρίτα Ζορμπαλά ,Ειρήνη Καράγιαννη ,Τάσης Χριστογιαννόπουλος, Κώστας Θωμαίδης , Άλκιστης Πρωτοψάλτη και με τον Μάριο Φραγκούλη που συνεργάζεται από το 2000 μέχρι και το 2009 δίνοντας συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.Το χειμώνα του 2008 συμετείχε σε συναυλίες των Lucio Dalla ,Madeleine Peyroux , Lara Fabian και τον Justin Haywαrd
Το 2004 συνέθεσε τη μουσική της έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.
Έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο ,το Κ.Θ.Β.Ε. ,τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας και Λαμίας έχοντας γράψει τη μουσική για πάνω από τριάντα θεατρικές παραστάσεις που έχουν σκηνοθετήσει οι Γιάννης Ιορδανίδης Αντώνης Καλογρίδης, Σταμάτης Φασουλής, Νίκος Μαστοράκης, Έλλη Παπακωνσταντίνου, Θέμης Μουμουλίδης, Γιάννης Μπέζος, Κώστας Καζάκος, Πέμη Ζούνη, Ισίδωρος Σιδέρης, Θοδωρής Γράμψας κ.α.
‘Eχει συνθέσει τη μουσική για την ταινία του Κυριάκου Κατζουράκη «Γλυκιά Μνήμη» και για δύο ακόμη ταινίες μικρού μήκους .
Έχει εκδόσει δύο προσωπικούς δίσκους με τη Μαρία Δημητριάδη(Δον Κιχώτες) και τον βαρύτονο Τάσο Αποστόλου(Στην ίδια ζωή) σε στίχους του Παρασκευά Καρασούλου, ενώ τραγούδια του συμπεριλαμβάνονται σε δίσκους της Άλκιστης Πρωτοψάλτη Τάνιας Τσανακλίδου και Μάριου Φραγκούλη(SONY CLASSICAL NEW YORK)
Έχει συμπράξει με συμφωνικές ορχήστρες και άλλα μικρότερα σχήματα στο Σικάγο, ΝέαΥόρκη, Βοστώνη, Βαλτιμόρη, Λονδίνο, Τόκιο, Οζάκα, Ναγκόγια Γλασκώβη, Εδιμβούργο, Αλεξάνδρεια, Νότια Αφρική, Πεκίνο κ.α.
Είχε την μουσική επιμέλεια στην παράσταση των «Ορνίθων» του Αριστοφάνη μια παράσταση που παρουσιάστηκε στα πλαίσια της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας στην Κίνα το 2008 από το Θέατρο Τέχνης.
Είναι ιδρυτικό μέλος της Ομάδας Τέχνης «Μύκητας»
Από το 2005 διδάσκει στη δραματική σχολή του Θεάτρου Τέχνης
Το 2010 βραβεύτηκε για την μουσική σύνθεση στο έργο «Το Τρίτο στεφάνι» του Κώστα Ταχτσή που παίχτηκε την περίοδο 2009-2010 από το Εθνικό Θέατρο στα βραβεία κοινού του περιοδικού «Αθηνόραμα».